tirsdag den 31. juli 2012

Åh nej, åh nej, åh nej

Det var så den sidste dag vi alle holdt fri i denne omgang. Vi sender sveske i vuggestue i morgen. HVORFOR? (spørger jeg mig selv)
Ferien må jo stoppe på et tidspunkt...eller skal den det? I hvert fald skal hun af sted i morgen. Og jeg har det skidt med det.

Det et bare så dejligt at være hjemme alle 4. Hårdt også. Men helt, helt fantastisk. Og i dag har bare været så skøn - dejlig tur i zoo i morges. Med godt vejr og ren hygge. Men selvom vi begge går hjemme, så er det nok alligevel bedst for os alle i længden, at hun får sin hverdag igen. For det ER meget hårdt at have to små børn. Og det er ikke så meget man når at slappe af i middagsluren. For den bliver kortere og kortere, og nogle gange har man selv brug for at lukke øjnene lidt. Og hun har trods alt også brug for at se andre end sine trætte forældre.
Men altså, jeg gælder mig allerede til på fredag hvor vi holder fri alle 4 igen.

Stor-gælder mig!!

søndag den 29. juli 2012

Om ferie

- som altså slet, slet ikke er det samme mere.

Inden vi fik børn var ferie jo noget med at
-sove længe
-læse en masse bøger
-ligge på stranden og dase (og læse en masse bøger)
-feste til sent og sove længe
-lade op til og glemme alt om skole og arbejde

MEN nu er det noget helt andet...
Nu er det mere noget med at
-stå vildt tidligt op (det skal dog siges at jeg, og lille Prutfis, de fleste dage fik lov til at sove lidt længe da jeg jo havde nat-ammet)
-være mega træt om morgenen og virkelig trænge til kaffen (som dog for mit vedkommende skal være uden koffein, for at forhindre en meget utidig Prutfis, men som alligevel er guld værd!!)
-være træt hele, hele dagen, og måske være heldig at få en lur, hvis sveske og Prutfis gider at sove, og gider at sove på samme tid
-stor-nyde at være sammen med ungerne hele dagen
-savne lidt voksen-tid, pga overdreven træthed når ungerne endelig er puttet
-nyde de sukker-dopede unger, der har slugt deres is med stort velbehag og verdens største og sødeste smil
-sidde og kigge på hinanden, alle 6 voksne om aftenen og være overdrevent trætte, men alligevel synes at vi skal hygge lidt (og gerne med dessert) inden det er godnat
-smug-glæde sig til at hverdagen kommer, så der er mere tid til at nyde Prutfis

Men hvor er det også bare skønt at nyde sine børn hele dagen. Og hårdt. Men fantastisk.

Nu lader det så til at sommeren er slut for denne gang...vi er taknemmelige for at vi havde ferie i sidste uge.
I dag blev dagen brugt på at genopdage legetøjet, besøg hos bedsteforældrene samt hygge på legepladsen, hvor der blev serveret te i store mængder



lørdag den 28. juli 2012

Home sweet home

Nu er sommerhusferien slut. Vi sluttede ugen med det aller bedste (og måske det eneste vi får) rigtige gode vejr, med at køre i kø på motorvejen på vej hjem i stor-silende regnvejr. Vi var trætte. Vi er stadig meget trætte. Både børn og voksne er brugte efter en uge med fuld fart på sol og masser af leg.
Begge unger er faldet omkuld, og vi andre tager os sammen til at gå i seng også - så vi er klar til fuld fart på igen i morgen. Der er nemlig krudt i røven på en vis 2årig sveske, når hun kom hjem og genopdagede hendes legetøj (og hjemmets ro).



torsdag den 26. juli 2012

Gårsdagens tøsehygge

bød på lækker frokost i en helt fantastisk skøn og hyggelig gårdhave i Ribe. Kun lille Prutfis var med os i den dejlige have.
De store børn og deres fædre var på stranden og i hoppe-land, så der var tid til lidt tøse-snak og slentren gennem Ribes hyggelige gågade. Måske var det varmen, eller følelsen af at være helt mæt og tilfreds, der gjorde, at vi kun endte med at købe en pose vandballoner - som til gengæld gjorde stor lykke da vi kom hjem igen.




tirsdag den 24. juli 2012

Det er sommer, det er sol, og vi stor-nyder det

Nu kom det dejlige sommervejr endelig. Vi nyder det rigtigt meget (selv om lille Prutfis ikke synes det er helt så fantastisk som os andre). De store på 2 år har fået deres eget badeland. Og det blev nydt!!
Ungerne er puttet, ice-surprisen er spist, og nu forsøger vi voksne at køle ned ude på terrassen, hvor temperaturen efterhånden er rimelig.



søndag den 22. juli 2012

Stille og roligt børnetempo

Ah, vi nyder det rolige børne-ferie-liv  ;-)
Alle andre end mig og lille Prutfis var en tur på stranden her til formiddag. Vi hyggede med at lave koldhævet brød til aftensmaden - og sove middagslur. Skønt!!
Nu har børnene og deres fædre været i den indendørs men lidt kolde pool, grillen er tændt (det stod konerne for mens mændene svømmede), salat og pølser er klar.
Vi nyder det!



lørdag den 21. juli 2012

Tak til postkortfeen

Ja, så er i hvert fald et af mine postkort kommet frem. Så enten findes der virkelig en postkortfe aka en venlig sjæl, ellers er jeg ved at blive så dement at jeg har glemt at jeg rent faktisk fik postet kortene. Jeg tror mest på feen  ;-)

Så sidder vi igen i bilen

på vej på sommerferie. Denne gang ikke på rundtur, men til dejligt pool/sommerhus på Rømø. Det samme sted en hel uge!! Og ih hvor vi alle glæder os. De lover godt vejr og der er 2 legekammerater med til Sveske.
Vi glæder os...



torsdag den 19. juli 2012

Man skal passe på

...med at lade sin telefon ligge fremme når man har en nysgerrig og til tider restløs 2årig datter. I eftermiddags, da vi stod og skulle ud af døren, stod hun meget stille bøjet over en stol. Jeg troede hun var ved at lave pølselort (som hun så fint kalder det  :-)...). Nej, hun havde skam selv fået tændt telefonen og fundet en video med Postmand Per. Yndlingsvideoen endda. Det synes jeg faktisk var ret flot, så hun fik telefonen med i bilen og så videoen færdig.
Men så her til aften, kom jeg til at se at det åbenbart ikke var det hele hun havde lavet...hun havde da også lige sendt en sms til en af mødrene fra den nye mødregruppe jeg er kommet i med Lille Prutfis. Vi har kun mødtes to gange, og hun skulle skrive til mig hvornår vi skulle mødes igen. Til det have Sveske så simpelthen svaret "ecstasy". WHAT!??

Mig da jeg opdager det; Panik, hvad katten mon de ikke tænker om mig nu...?? Og så prøvede jeg at redde den med at skrive "min datter havde fat i telefonen...osv.", men altså, HA HA...

onsdag den 18. juli 2012

D'OH (det gjorde jeg bare ikke)

Så kom jeg lige i tanke om de par postkort jeg fik skrevet på ferien, en aften hvor begge unger var puttet og manden så tour. Hmm, jeg husker ikke at de kom i en postkasse.
Nej, for vi spurgte i receptionen om de kunne sende dem, men der ville gå 4 dage. Så tog vi dem med igen.
Ja, og hvor er de så blevet af? For vi fik dem ikke postet. Vi havde så travlt med at pakke bilen med alle vores sager og børn, så jeg fik dem vist lagt fra mig på taget af bilen. Og efter fastspænding af ungerne må jeg simpelthen have glemt alt om dem. Øv. Måske ligger de stadig på parkeringspladsen i Holte. Hvis ikke en venlig sjæl har postet dem for mig (man har lov at håbe...)



søndag den 15. juli 2012

Bagsædestrikning

Så er vi hjemme efter tour de Danmark. Sveske var så glad da hun vågnede i går aftes da vi var kommet hjem. Tror hun var helt høj over at se sit hjem igen. Skønt. Hun var så dejlig med sovestemme og sovehår, og smil over hele hovedet.
Og her er hvad jeg har fået lavet på bagsædet mens begge unger sov og manden kørte jylland og sjælland rundt. (Næsten) 2 karklude til min mor. Det er lidt en bestilling og lidt en gave.
Karkludestrikning er et projekt der er til at overskue når man ikke har så meget tid til at strike. Når man lige har fået barn nummer to. Det er overskueligt, man skal ikke tænke og det kan holde pause uden der går kludder i det.


lørdag den 14. juli 2012

De kaster med sten...?

Sidste stop på vores tour de Danmark var en 30 års fødselsdag på Nørrebro i København. Vi havde booket en overnatning på hotel med et værelse til to voksne og to børn - hvilket gik forrygende, trods de svære omstændigheder for putning af sveske. Men hun sov hurtigt og godt. Vi kunne endda ligge på værelset og se tv efter hun var faldet i søvn. Efter en succesfuld morgenmadsbuffet, kørte vi til 2200. Centrum for ballade. Selvom vi dog aldrig er stødt på noget de gange vi har været der. Det vildeste vi så denne gang var en stor mand fra et psykiatrisk bosted, der kommenterede at vi trodsede ensretningen for at finde en p-plads, i de trange små gader. Og jo jo, det gjorde vi jo. Men med to børn på bagsædet, hat man så ikke ret til lidt trafikal goodwill. Jeg mener, der var jo ikke andre biler. Så går det vel nok?
Nå, men der var så fint der over det hele. Jeg tror aldrig jeg har set så mange smukke blomster som her i haverne ved søerne og på altanerne rundt om.
Fødselsdagen havde alt det en fødselsdag skal have. Grøn kage, glade børn og voksne, rigeligt drikkelse, lækkert grillmad, masser af gaver, fødselsdagssang og højt humør.

Nu sidder vi så 4 godt brugte nomader, der glæder sig meget til at komme hjem og sove i deres egne senge. Begge unger sover, og det gør forældrene også næsten.
Det har været en fantastisk rundtur, men nu er vi trætte og glæder os til at slappe helt af i morgen - uden en eneste lille bitte plan!!

(Bomsterbillederne vender på hovedet (ved ikke hvordan de kan vendes)).




torsdag den 12. juli 2012

Uhm hvor vi hygger

- og på den måde bliver det lidt svært at smide de sidste kilo efter graviditeten, som stadig sidder og buler på maven. Eller mest på maven (og måske lidt andre steder også, men ikke så meget). Tror jeg, eller bilder jeg mig selv ind...

Nå men i hvert fald så hygger vi.
Se selv  ;-) jeg har aldrig set så stor en vaffelis, med to kæmpe kugler (og den ser endda mindre ud på billedet end den var)




onsdag den 11. juli 2012

Noget der skulle forestille sommerferie

...men i stedet minder mest om efterårsferie. Øv, hvor trist kan vejret lige blive her i juli måned. Nu har vi ellers blandt de tykke fleecetrøjer pakket badetøj, sandaler og sorts. Og vi havde da også lige brug for dem en stund i sidste uge - men nu føltes det som om det var sidste sommer. Ih altså, vi vil gerne have varmen tilbage!! Kom nu sol og sommer.

Min mand mener at jo længere tid der går med dårligt vejr, jo større er sandsynligheden for at vejret er godt i uge 30 når vi skal i sommerhus med sveskens to venner  ;-) Vi håber!!
Det her vejr kan da i hvert fald ikke bruges til meget andet end at hoppe i vandpytter. Så det gjorde svesken i helt stor stil i går. Så meget at der bagefter kunne hældes mudder-vand ud af støvlerne.

Herligt! Men vi vil nu alligevel hellere have rigtigt varmt sommervejr, tak!


søndag den 8. juli 2012

Vi nyder det

Sikke dejligt det er at have ferie. Og sikke vi nyder det!! Dejligt ikke at skulle tænke alt for meget på klokken, og bare kunne nyde hinanden - og det gode vejr, når det vil.

Sveske og hendes far havde en rigtig god sejlads i kano med morfar på gudenåen. Vejret var fantastisk, og med faktor 30, solhat og masser af snacks gik det fint med at få 2årig til at sidde stille i en kano midt i middagsheden.
Imens hyggede jeg med lillebroren, der dog ikke synes han skulle sove mens jeg skulle have frokost. Men med udsigt over en lille sø fra campinghyttens terrasse og dejlig solskin, så hyggede vi rigtigt meget alligevel.

Da turen gik videre mod nord til mormor, faldt begge unger omkuld og sov hele vejen. Den kanotur var en succes!!




onsdag den 4. juli 2012

Jubii!! Ferie-mode, here we come

Så er bilen pakket til en rundtur i stort set hele landet. 10 dage på farten. Jeg er meget spændt på hvad de to mindste siger til det. Lige nu sover de begge sødt, og det håber jeg de bliver ved med til vi er fremme ved turens første stop. Morfars kanotur på gudenåen.

Vores lille spark er lastet godt, og der blev endda plads til løbecyklen, strikketøj og bleer.


mandag den 2. juli 2012

Jordbær

Uhm, så blev det tid til at nyde de jordbær vi var ude at plukke i søndags - med is og chokoladesovs. Nams!
Vi prøvede ellers i går til fodboldfinalen, men lige da vi skulle til at tage isen ud af fryseren, så vågnede sveske. Og efter hun er blevet storesøster, så er hun helt ulykkelig når hun vågner og har svært ved at sove igen. Hun vil gerne nusses i søvn eller ind i fars seng at sove...men det er vi ikke helt enige om. I hvert fald ikke når vi ikke engang er gået i seng selv.
Så kloge af denne erfaring gik vi tidligt i gang med desserten i dag. Klokken var ikke engang 20. Vi nåede isen (og endda næsten en hel liter af den...tsk), men nu er hun så vågnet. Og hendes far sidder tålmodigt derinde og håber hun falder i søvn. Det håber jeg også!


søndag den 1. juli 2012

It was a hard nights day

Ah! Nu er det endelig blevet tid til at nyde en kop te - efter en hård nat hvor jeg var alene med de to guldklumper til 3.30, og det gik rigtigt godt indtil de begge vågnede halv to. Den lille ville have mad og så blev den store totalt utidig fordi hun ikke kunne have sin mor for sig selv... Lillebror faldt hurtigt i søvn, så ruffede sveske rundt en time indtil far kom hjem, og da de så endelig faldt i søvn...ja så ruffede lillebror så rundt yderligere en time.
Behøver jeg at sige at jeg et træt nu?

Nu er det så tid til fodbold, nyplukkede jordbær og is. Mums (hvis jeg kan holde mig vågen..?)