torsdag den 28. februar 2013

Et fint lille par

som jeg håber vil bringe masser af tryghed hos nogle små børn.
For jeg har sendt disse to små hæklede blæksprutter af sted til Josefine. Hun har nemlig lavet både en virkelig fin diy på de hæklede blæksprutter, og også en indsamling til fordel for for tidligt fødte på Skejby. Du kan læse mere her (men det er vist ved at være for sent at indsende sprutterne).

Den lilla var den første jeg hæklede, og indtagningerne i hovedet blev ikke helt pæne, og selve sprutten blev lidt lille. Måske det bare er til en meget lille pige. Den blå, tror jeg ligner Josefines lidt mere.

Jeg håber de når med til Skejby, og jeg håber at alle de mange blæksprutter som Josefine har samlet ind, skaber tryghed på neonatalafdelingen.

onsdag den 27. februar 2013

En meget dum albue

Efter kun én dag foran computeren i mandags for at lave lektier, ligger jeg nu nærmest på langs.
Mandag aften fik jeg ondt i albuen, og tænkte, at med min stigende klodsethed, så havde jeg nok banket den ind i noget uden at opdage det...
Men næste morgen var det ikke væk. Albuen var væk - den var hævet så meget at det bare var en gloende, rød kugle jeg havde fået i stedet for min albue.
Jeg havde heldigvis en tid hos min læge, som skulle have set på nogle knopper på min hånd. De var allerede væk - det var over 2 uger siden jeg bestilte tiden. Nå, men læge-damen mente at der var betændelse i slimsækken i albuen. Noget der kaldes studenteralbue, og som skyldes infektion der er kommet ind via et lille sår (og her mener jeg meget lille, for jeg havde slet ikke opdaget det selv) på albuen.

Nu er jeg så på penicillin, har en helt ubrugelig arm, har fået influenza-lignende symptomer, og har fejret min mand på hans fødselsdag i dag hovedsageligt ved at ligge på sofaen.
Super øv!

søndag den 24. februar 2013

Mobilbillede-skiferie-spam

Vi havde den mest fantastiske skiferie sidste uge!!
Vejret var fint - der var dage med skyer og dage med sol - hytten var super, maden var hjemmelavet og god, ungerne var dejlige og det øvrige selskab var fantastisk.
Her er lidt billedespam - kun de billeder jeg tog med min mobil:

søndag den 17. februar 2013

Puha, vi klarede det

Det der med at pakke i god tid. Det bruger vi ikke her. Så derfor var der også kun lidt panik at spore, da vi et par timer før afgang ikke kunne finde weekendsengen og desuden kom i tanke om at det nok ville være fint at have to højstole med. Men vi har kun én.

Nå, så i stedet for at pakke alle de mange, mange tasker, poser og løse genstande vi havde samlet til turen, så måtte sveske og faren gennem byen efter sengen som vi havde glemt efter nytårsaften, og bagefter forbi faster for at låne hendes højstol.
Nu er vi alle i bilen, tasker og andet er med. Barnevogn, kælk og højstole er bagpå bilen (!).
Vi er af sted. Yay!! Vi glæder os.

God vinterferie!

lørdag den 16. februar 2013

En lille smørtyv

I dag har Sveske og jeg lavet chokolademuffins efter denne opskrift. Hun var meget interesseret i at smage sukkeret og få en klat smør i sin hånd - som hun derefter kunne spise. Hun elsker smør. Jeg tror hun kunne spise en hel pakke. Måske jeg bare skulle lade hende forsøge. Om 10-12 år er hun jo nok kommet på helt andre (usunde) tanker...
Og hun var også meget optaget af at stille alle formene op på bordet.
Det var super hyggeligt, kagerne blev lækre, og jeg glæder mig til at give hende en i morgen, for de blev desværre færdige for sent til at vi turde give hende en, af frygt for en sukker-speedet putning.

Bloggen, jeg og hele familien holder vinterferie uden internet i næste uge. Vi glæder os!!

fredag den 15. februar 2013

Støv, rod og hygge

Denne uge har støv og nullermænd fået lov til at leve deres liv i feed og ro her hos os - indtil i dag, hvor støvsugeren lige blev luftet en lille tur. Jeg har holdt sy-uge, klippet en del til bukser til ungerne. Og desuden lavet hagesmække af en voksdug jeg havde liggende, fordi jeg havde fejl-købt den. Nu blev en del af den til noget meget brugbart.
Jeg købte for nogle måneder siden nogle lignende smække på Mors bazar. Det var også en dame der havde siddet hjemme og syet dem. Så jeg tegnede bare efter og syede kantebånd på. Der kommer 3 med lilla kant også, når jeg får tid.
Nu skal der hygges og fejres 74 måneders kærestedag med min mand

torsdag den 14. februar 2013

Det blev en stor dag

I hvert fald for den lille Prutfis. Eller for moren. (Som vil bruge resten af dette indlæg på at prale...)
Jeg fik shoppet lidt stof på tilbud, små "Valentins"gaver til sveske og manden, samt en forårsjakke til Prutfis.
Da jeg kom hjem og overtog babyhyggen, opdagede jeg at babyen havde fået tand nummer to. Og han er faktisk allerede blevet rigtig god til at bruge dem. Til at spise med. Både til at tygge kartofler og rugbrød. Men også til at bide sin mor i brysterne. Av!! Virkelig AV!! Jeg bliver næsten helt bange for at lægge ham til, fordi det dæleme gør nas! Sådan en skræk har jeg aldrig haft tidligere med amning. Hverken med prutfis eller svesken.

Og nå ja, så lærte den lille basse (prutfis) da også lige at mave sig hen til mors telefon eller videokamera med hjælp fra armene og til dels ben og numse. Han så så glad ud når kampen lykkedes. Og han sov da også som en sten sekundet efter han var blevet puttet her til aften. Det er hårdt at blive en stor dreng <3

Home alone

Mand og børn er sendt af sted til vuggestue og på hygge-slentre-med-barnevognen-og-købe-gave-til-sig-selv-tur. Nu er jeg alene hjemme, og skal en tur på shopping - uden børn og uden mand. Til middag skal prutfis og jeg hygge igen, da faren skal på arbejde. Jeg glæder mig til begge dele (ikke arbejdsdelen, men shoppe og babyhyggedelen)

onsdag den 13. februar 2013

Jamen hvordan dog?

Fanden har skabt plasticfuger og placeret dem på min trappe...
Jeg fatter simpelthen ikke hvordan det er meningen at man skal holde dem rene!!

tirsdag den 12. februar 2013

Godt forsøgt - arbejde

Jeg er nu startet på den sidste uges barsel. W.H.A.T???? Ja, den sidste barselsdag er faktisk allerede på fredag. Vildt, jeg føler lige jeg har fået barsel - og så alligevel ikke. Dæleme der er sket meget siden april 2012. Men jeg starter ikke op med arbejde på mandag. Gudskelov!!! Jeg går på FERIE
(billedet er lånt her) Så jeg har faktisk lige et par uger her i barselsboblen endnu. De skal ekstra STOR-NYDES, hvis det er muligt at overnyde noget, så er det bare det de skal. I dag har jeg forsøgt at arbejde lidt - selvom det var svært at få hjernen i gang igen. Det blev til lidt lektier til et kursus jeg har meldt mig til i april/maj. Der er deadline her i februar. Så det er jo ikke til at udskyde - selvom jeg har søgt efter undskyldninger i et par dage (uger) nu. Men arbejde på barsel er lidt op ad bakke, så det blev til lidt arbejde mens Prutfis sov (og han sov faktisk SÅ godt i dag). LIDT arbejde blandt klipning af stof, hagesmække, overspringshandlinger på nettet og babyhygge.
Jeg kom da i gang - og jeg fik da lavet lidt...

mandag den 11. februar 2013

... for hun var nemlig en RIGTIG prinsesse...

Så blev kjolen færdig og der blev fejret fastelavn i vuggestuen i dag. Heldigvis blev Sveske glad for den. Man ved jo aldrig med sådan en 2 årrig...

Kjolen er syet efter et homemade mønster fra Stof2000. Jeg har dog lavet en del ændringer. Jeg har lavet pufærmer - og dem er jeg rigtig godt tilfreds med. Desuden har jeg syet tyl-skørtet fast på kjolen, kantet bunden af kjolen mef almondeligt kantebånd, kantet halskanten med silkebånd hvor der er trukket en tynd elastik gennem og så har jeg syet lynlås i ryggen i stedet for velcro.
Jeg er ret godt tilfreds med resultatet. Den var nem at sy. Kun silkebåndet om maven er jeg lidt utilfreds med. Det blev ikke så pænt syet på som jeg synes det skulle.

I får også lige et billede af prins prutfis.  Det er samme mønster til kronen jeg har brugt. Men i stedet for at sy den sammen, syede jeg en bred elastik i bag om hovedet. Det blev vellykket.   

lørdag den 9. februar 2013

Lørdagstid

Sveske kom hjem med det fineste fastelavnssis fra vuggestuen i dag. Og hun kunne hele sangen, den lidt alternative dog: "op og ned, op og ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, laver jeg ballade". Nu står riset og pynter fint til fastelavn
I dag har vi nydt at holde fri alle 4. Dog skulle vi lige en tur i byggemarked efter kroge til tørresnor. Det er ikke mit bedste sted. Ikke med børn i hvert fald. Sveske snakker som et vandfald, og det var da helt vildt her til formiddag. Det var umuligt at snakke om det vi ville eventuelt skulle købe - skab, kroge, opbevarings-ting-til-ungernes-legetøj-der-fylder-hele-stuen - for hun snakkede uafbrudt i én køre og hun fór rundt i hele butikken. Men hun var virkelig glad og dejlig!!! Og det var fantastisk at se hende hygge i "vandhane-afdelingen" med at dreje alle vandhanerne til samme side. Så jeg tog det store overskud på, og vi hyggede os. Vel hjemme igen blev begge unger puttet og manden tog i byen
Det gav mig lige 20 minutter på sofaen med en kop te og en bog. Eller. Jeg kom ikke i gang med bogen, endte med at kigge på nettet i stedet. Jeg havde ellers glædet mig til at sidde og fordybe mig i en rigtig bog. Det kan være jeg bare skal vente til ungerne flytter hjemmefra... Siden Prutfis blev født har jeg stort set kun læst bøger fra Ereolen på min mobil. Men de har levet nye aftaler med forlagene, og der er ikke længere rigtig nogle bøger jeg gider at læse. Så jeg savner faktisk bøgernes fortryllende verden. Krimierne specielt. Nå, men det må blive en anden dag (eller når Prutfis flytter på eget værelse, så der kan komme lys over sengen når jeg går i seng). Og teen blev også kold, da ungerne vågnede midt i det hele. Men de 20 minutter var skønne!!! Bagefter blev der hygget, hoppet og danset for at få lillebror til at grine. Jeg elsker hans umiddelbare, fantastisk glade latter, der kommer så spontant lige så snart Sveske gør noget spændende. Han elsker at se hende løbe og råbe. Hans latter kommer helt nede fra maven, og han ligner en flækket træsko. Det bliver vildt når der er to unger der render råbende rundt. Men hva, så længe de griner, så er jeg bare helt solgt
Efter putningen hyggede jeg med rødvin, opvask, radio og dans i køkkenet

torsdag den 7. februar 2013

En (næsten) færdig prinsesse

jeg mangler kun lige kanten på ærmerne. Jeg tror de skal være lidt kortere og så med lyserød rib i kanten.

mandag den 4. februar 2013

Det er ikke brok

Jeg ved godt at jeg ikke skal brokke mig! (for det er faktisk kun en gang om ugen at det er aktuelt)
Men kan vi ikke lige blive enige om at mandag eftermiddag er godt-vejrs-eftermiddag? Ingen regn, ingen vind - slet ikke modvind, og ingen is på cykelstien.
For det er altså hårdt nok i forvejen at kæmpe sig gennem byen på cykel med anhænger og ca 27kg børn.
Og i dag var der meget vind. Modvind og koldt. Jeg svedte dog rimelig meget i min varme jakke, som jeg kom der gennem byen trampende i pedalerne. Men sveske bag på cyklen havde det lidt koldt fordi hun sad stille. Og fordi hun først ville have handsker på, da vi næsten var hjemme.
Prutfis sov både til vuggestuen og glenn igen bagefter, så han havde det nok dejligt nede i anhængeren. Hvem der bare kunne sidde der og sove!!

Men jeg ved jo alligevel godt at jeg er heldig at have en mand, der er så meget hjemme, at det faktisk kun én gang om ugen er nødvendigt at pakke Prutfis i anhængeren for at hente storesøster!

lørdag den 2. februar 2013

Værn mod vinter

Jeg er med min mand på arbejde, og nu hvor begge unger sover (keeping my fingers crossed), så hygger jeg mig med kaffe, sovepose om benene og strikketøj.
Jeg et ved at prøve at bruge noget af alt det garn, jeg har liggende, og her var lige en rest, der kan blive til nogle dejlige sokker til mig selv.