torsdag den 26. juni 2014

Lille grønne frø

I morgen går manden og det ene barn sommerferie. W.H.A.T? Jeg fatter ikke, at tiden går så hurtigt. Jeg ved godt, at det er en jeg-er-godt-nok-gammel kommentar. Men jeg synes virkelig, at tiden går vanvittigt hurtigt.
Nå, men manden arbejder altså rigtigt meget i denne uge, og jeg har stort set været alene hjemme hver aften.
Jeg forsøger derfor at få gjort nogle krea-projekter færdige i stedet for at starte på nye (selvom det nye garn lokker gevaldigt, må jeg indrømme).

Jeg fik lavet denne frø færdig her til aften.




Det er en gave, og jeg overvejer at hækle et lille hjerte og sy det på også. Jeg tror jeg gør det.

Opskriften er fra Drops, og den er gratis.

onsdag den 25. juni 2014

Skuffer og skabe er fyldt med krea-sager.

Jeg tror min mand vil give mig ret, når jeg nu siger, at jeg har garn og stof NOK. (Vi er sikkert mange i samme båd, i know!!!)

Men jeg kan ikke lade være - hvis jeg ser noget lækkert - måske endda på tilbud, så kan jeg (næsten) ikke lade være med at købe det.Den anden dag købte jeg disse ti skønne nøgler af 100g fra garnudsalg


Jeg glæder mig til at stikke nogle trøjer til ungerne. Og til at se hvordan dette cottonwool arter sig efter vask. Jeg håber lidt på, at det bliver en anelse blødere. Men lækkert er det, og det er farverne også.

Nå, men jeg har også brugt nogle rester stof fra lageret til at lave disse





De er lavet efter denne DIY. Det var rart at sy lidt igen. Jeg må vist få lavet et par projekter fra skuffen færdige snart.

Den lilla er på vej med posten til en, som jeg synes fortjener en taske til sine sakse, målebånd ect. Jeg håber det falder i smag! Den blomstrede er lavet i det fineste stof, som jeg har købt gennem hende her. Mine mini-broderi-sager er allerede flyttet ind i den, for jeg er nemlig i gang med mit bidrag til dette (fantastisk ide fra Gitte og Astrid).

Nå, men dette behov for fint garn og stof fylder så alle vores skabe og skuffer efterhånden, så da jeg så at Astrid var gået i gang med shoppe-stop, tænkte jeg, at jeg nok hellere måtte hoppe med. 
Jeg har besluttet, at jeg gerne må købe nødvendige småting. F.eks. tråd, elastik, rib. Men ellers skal jeg kun bruge ting fra skabe og skuffer.
Jeg er spændt på hvordan det kommer til at gå.

Indlæget er ikke sponsoreret! 

fredag den 20. juni 2014

Legetøj - i overflod?

Sponsoreret indlæg

Endeløse gange med reoler fra gulv til loft. Farvestrålende æsker, dukker og spil. Et helt specielt lys, der på én gang er skarpt og alligevel dæmpet og hyggeligt. Legetøj over det hele. Frit valg på alle hylder.

Sådan husker jeg ToysRus. Sådan husker jeg, det var at komme med i ToysRus som barn. Og det er faktisk stadig lidt den samme fornemmelse jeg får, når jeg som voksen kommer ind i den kæmpe store legetøjsbutik. Også selvom det ikke længere er mig, der skal købes legetøj til.

Men altså selvom jeg godt kan li at snuse rundt i butikker - det kan jeg virkelig godt! Både med og uden børn. Så synes jeg simpelthen, at det er helt fantastisk, at man kan sidde hjemme bag computeren og finde inspiration til hvad vennernes børn/kusinen/den lille nye baby i vennekredsen skal have i gave. Jeg synes stadig, at det er helt vildt hvad der findes at fint legetøj. På ToysRus hjemmeside kan man desuden danne sig et overblik over hvilket Lego Friends/Prinsess som datteren mangler til sin samling, eller finde frem til hvilken bil med Postmand Per som sønnen skal ønske sig. Det er let at sortere efter brand, pris eller alder på barnet. Og du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du vil lave din søgning.

Selv om vores børn har rigeligt legetøj, var det selvfølgelig noget af det, der var i pakkerne, da de for nyligt havde fødselsdag. Sveske har kastet sin kærlighed på Lego Prinsess. Det er næsten helt ærgerligt, at hun ikke har fødselsdag om efteråret/vinteren, så vi kunne sidde inde med varm te i kopperne og lege med de fine sager hun fik i fødselsdagsgave.



Noget af det legetøj vi endnu har tilgode at fylde huset med er geværer og pistoler. Jeg synes egentlig ikke, at børnene behøver sådan noget, før de selv efterlyser det. Faren og sønnen er dog begyndt at lege "bang-du-er-død"-lege, så jeg forestiller mig, at pistoler som disse Nerf, der skyder med skumpile, nok snart kommer på ønskelisten. Nok både farens og sønnens. 


---------------------
Indlæget er lavet i samarbejde med ToysRus - men holdninger og billeder er helt mine egne. Ingen af gaverne er sponsorerede - dem har vi eller vores gæster selv betalt.



tirsdag den 17. juni 2014

Indkøbsvaner

Sponsoreret indlæg 

Hjemme hos os er det ret sjældent, at det er mig, der handler dagligvarer. Manden har bilen, og det er bare mest praktisk, at det er ham, der handler. Oftest handler han, hvis han har en formiddag fri, eller han handler på vej hjem fra arbejde – enten med børnene eller hvis jeg henter børnene. I weekenden cykler vi tit op og handler sammen alle 4.

Men indimellem er det faktisk mig, der handler. Det sker for det meste, hvis vi skal handle om aftnen når ungerne er puttet, eller hvis vi skal holde fest eller fødselsdag, og der derfor skal handles en masse og nogle andre ting end vi plejer.

Jeg kører ofte i Bilka og handler, når det er mig, der handler. Jeg kan godt li, at jeg kan få det hele i en ombæring, og at der er mange forskellige varer og delikatesser at vælge imellem. Det var faktisk også i Bilka, jeg fik dette fine sukkerpapir til Sveskes fødselsdagskage



Når jeg træder ind i Bilka, mister jeg lidt fornemmelsen af ”den virkelige verden”. Som om det er en kølig boble af fristelser man træder ind i (men jeg handler altså også stort set kun derude, når der ikke er alt for mange mennesker!). Jeg synes det er fantastisk, at butikkerne er indrettet på (næsten) samme måde, så jeg nærmest ikke ved om jeg er i Bilka Odense eller Bilka Aalborg (som er dem jeg hovedsageligt besøger). Jeg ved lige hvor alting ligger, og det kan jeg godt li.

De fleste gange ryger der noget tøj til enten mig eller børnene i vognen. Jeg synes at deres Mads og Mette tøj er virkelig smart tøj til fornuftige priser. Og begge unger kan godt li de fine prints, der er på mange af trøjerne.  
Jeg går og overvejer, om vi til næste år skal købe et drivhus online, så ungerne kan være med til at høste agurker og tomater. Jeg tror godt lige, at vi har plads til et af de små vægdrivhuse.

Faktisk synes jeg også, at det er hyggeligt at have begge børn med ude at handle i Bilka. Vognene er store nok til både børn og varer, og så er ungerne helt vilde med de gratis boller fra bageren - "ulve-boller", som vi kalder dem.

 Her sidder de begge to i vognen med hver deres ulve-bolle efter en tur rundt i Bilka  

Selvom jeg godt kan li at handle stort ind i Bilka, så er jeg alligevel ret godt tilfreds med, at det ikke er mig, der står for al det daglige indkøb. Jeg laver bare en "ønskeseddel", og så ordner manden resten. Det er da win win!!!

Hvordan får I handlet de daglige indkøb? Kan I også godt li at blive fristet af alle Bilkas tilbud og fristelser, eller synes I at det hele bliver for stort?  - Så kan I jo altid kigge forbi deres hjemmeside...man kan få sine varer leveret gratis til en NETTO/føtex/Bilka i nærheden. Det er da smart!!! 
Faktisk tror jeg, at Sveske skal ønske sig denne taske til at have med på sommerferie. 

------------------------------

Indlæget er sponsoreret, men holdninger og billeder er helt mine egne.

Opdateret blogroll

På opfordring af hende her, har jeg nu (endelig) fået opdateret min blogroll. Den findes ude i højre side af bloggen, i bunden af siden næsten.

Der er mange krea-blogs, men også andre godter imellem. Jeg tror snart jeg laver et blog-love-indlag, inspireret af hende her.

mandag den 16. juni 2014

En vinder.... ta da!! (kun en dag for sent)

Jeg har da vist lige lidt for travlt, når jeg glemmer at trække en vinder af min egen GiveAway...
Men weekenden har været en god, men hård en af slagsen. Det er en anden historie, som I kan få en anden gang.


Vinderen af Clover 4,5 hæklenålen er...


Bag kommentar nr 3 gemmer sig denne virkelig kreative kvinde. Som faktisk selv har gang i en virkelig skøn giveaway på sin blog - i samarbejde med en anden meget kreativ kvinde.

Tusind tak til alle jer, der gad at deltage i min første GiveAway! Jeg ville ønske, at jeg kunne sende en hæklenål til jer alle 9!!

Jeg har brugt random.org til at trække en vinder. Jeg gjorde det i formiddags, så snart jeg opdagede, at jeg havde glemt det.
Og selvom man skulle tro, at det var snyd, fordi jeg tidligere har rost hende til skyerne på min blog - så er det altså IKKE det. Og hun fortjener både ros og hæklenål ;o)
Og jeg glæder mig til at se hende på søndag her. Skal du med???

fredag den 13. juni 2014

Hjemme i hyggeligheden af familie og kreativitet

Efter 2 dage på kursus med søde mennesker, lækker mad, hotel-lignende forhold og overvejende spændende oplæg, var det fantastisk at følges med manden med til vuggestuen/børnehaven og hente børnene (der havde været på skovtur, og kom trætte, men glade hjem til institutionen med bus). Små varme, brune og klistrede barnearme om halsen var vidunderligt!!

Og da de trætte børn var vasket og puttet, fik jeg endda tid til at sy lidt.



Jeg fik færdiggjort to projekter, som har ligget i skuffen - den ene længe, den anden i kortere tid.
Endnu en nederdel til Sveske blev færdig. Denne gang helt ensfarvet, for at den kan bruges til det meste af hendes andet tøj. Den er syet op i lagenlærred med ribkant foroven.

Desuden fik jeg også syet denne lille trøje færdig. Jeg mener det er en størrelse 3 måneder. Mønstret er fra minikrea, og jeg klippede den allerede dengang jeg lavede denne trøje til gave.


Denne gang er trøjen også en gave. Vi skal nemlig til barnedåb på søndag, og jeg håber ikke at den lille dreng er blevet for stor til trøjen!

Jeg er ret godt tilfreds med ærmerne og kanten forneden, men jeg synes stadig at den indvendige søm i den amerikanske lukning er blevet grim. Jeg må finde en anden løsning. Måske skal jeg give tvillingenålen endnu en chance...?

Vi er nu startet på VM i fodbold, og selvom jeg ikke er kæmpe fan, så synes jeg det er sådan en hyggelig tid. Fodbold er som skabt til at strikke til! Glad mand, hygge i sofaen og strikketøj!
What's not to like?


Hvordan fejrer I VM?

onsdag den 11. juni 2014

Rajas lyserøde raglan - 12MOK maj

Jeg er blevet færdig med 12MOK maj. Den lyserøde Rajas raglan til Sveske.


Den er blevet liiige stor nok til hende, men jeg håber at den passer perfekt til efteråret. Ellers passer den nok næste efterår. Så må den bare ligge i skuffen og vente. Det lækre Drops Merino garn er blevet så blødt, men det er også en tung trøje, og jeg er bange for et det er sådan en, der suger alt vand til sig hvis det regner. Jeg han faktisk bedre li den anden udgave af Rajas raglan, som jeg strikkede til lillebroren i Alpaca Silk. Den er mere let i det, og rigtig lækker blød. Jeg tror jeg må lave en i str 4 år i Alpaca Silk også...kan man have for mange strikketrøjer? Nej, vel?

Jeg skyllede først denne trøje op i hånden, men så blev den så stor og ubrugelig, så jeg tog chancen og puttede den i maskinen på 40 grader. Det klarede den fint, og den holder faconen og formen så fint. Hvad er jeres erfaringer med at vaske strikkede trøjer? Jeg synes altid at det er lidt svært at vurdere om de kan holde til 40 eller 30 grader, eller om de kun kan vaskes i hånden. Denne gang kunne den ikke bruges efter kun at være vasket i hånden, så det var enten at tage chancen, eller ende med en ubrugelig trøje.


Lillebroren sneg sig lige med på et par billeder under fotoseancen. De blev lokket med godter, og så gik det jo fint. Desværre kan man kun smile på ret uflaterende og mystiske måder, når man lige er blevet 4 år...

mandag den 9. juni 2014

Årets første strandtur

Vi har nydt eftermiddagen - og den sidste helligdag - på stranden. Det var så skønt!!!
Nu tør jeg snart tro på, at sommeren er her.






Ikke alle var lige vilde med vandet. Det var koldt ;o)

søndag den 8. juni 2014

Hæklet kanin - gave

Efter at jeg havde set denne fantastiske hæklede prinsesse hos Den lilla elefant (Carina), måtte jeg bare ind på Easy og kigge. Det er simpelthen så fantastisk et sted. Alt muligt findes der der!

Jeg kunne ikke stå for denne lille søde kanin, som jeg straks købte opskriften på.


Den var rigtig hyggelig at hækle, og jeg gik ikke engang død i hæftning af ender og sammensyning. Men jeg havde også en deadline, for den skulle sendes til en nu 1 årig prinsesse på Bornholm.


Jeg tror jeg bliver nødt til at prøve enten prinsessen eller Hr. Kanin. Engang.

Kaninen er hæklet i Tante Grøns bøllefrø, med dobbelt garn og nål 4. Sikkerheds-øjnene har jeg også købt på Etsy, til ingen penge, og de kom lynhurtigt!

Husk i øvrigt min GiveAway, hvor du kan vinde en Glover 4,5 hæklenål.


Indlægget er ikke sponsoreret, jeg er bare endnu engang imponeret over hvad internettet kan byde på! 

fredag den 6. juni 2014

Kjoler til en prinsesse

Jeg er nu gået all in på prinsesser, lyserøde sager og barnets største ønsker ;-)
Jeg har ellers prøvet at klæde hende i begrænset mængde candyfloss-farvet tøj i de første år af hendes liv... ;-)

For et par uger siden var jeg forbi en genbrugsbutik. Vi skulle nemlig have pensionistfest på mit arbejde, og det krævede indkøb af "nyt" tøj.

Jeg fandt noget fint glimrende og blomstret, som var tilpas gammelkone-agtigt, og så fandt jeg også denne:


Needless to say... At jeg købte den. Og at Sveske ELSKER den ;-)

Hun fik den på sin fødselsdag, og ville have den på med det samme.


Desværre er den noget for varm her om sommeren. Hun holdt derfor i stedet fødselsdag i dette outfit.


Badedragten var en fødselsdagsgave fra faster og kusiner (den er fra Disney Store), og nederdelen er en af dem jeg klippede ude i solen, og den eneste, der blev færdig inden fødselsdagen.



Hun havde en fantastisk dag, hvor hun var så glad, at hun hoppede rundt stort set hele dagen ;-)

torsdag den 5. juni 2014

Swallow Cardigan - 12MOK

Arrrrgghhhhh!!

Jeg har her til aften måtte sande, at de 265 masker, jeg slog op på pind 3,5 til min cardigan, desværre bliver for stort , for bredt.

Meget øv!

Super øv at skulle trevle op!!

Så jeg har trevlet op og i stedet slået 243 nye masker op på pind 3 (størrelse M). Jeg nåede ikke så langt, men jeg håber, at det bliver godt. Nu.

Mit problem er nok ca lige dele af generelle problemer med strikkefasthed (jeg havde endda strikket en strikkeprøve) og at garnet måske er lidt for tyndt...(?)

Argggh!
Jeg må op på hesten igen. Jeg glæder mig allerede til at hoppe i den Swallow! Og jeg håber det lykkes.

mandag den 2. juni 2014

Allerede 4 år...!

I morgen bliver denne prinsesse 4 år!!




Det sidste hun spurgte om, inden hun fik i seng, var; "Er der også gaver?"

Dét er der!


Dog har hun fået stort set alle sine gaver (dem fra resten af familien, masser af Lego Prinsess), da vi allerede har holdt fødselsdag et par gange.

Jeg håber, at hun får en rigtig dejlig dag!! Og jeg glæder mig meget til at holde fri med hende og faren!!